O TELEVIZIUNE din România nu a primit licenţa de emisie pentru că e bănuită de propagandă rusească

CNA a respins, marţi, o cerere a companiei Telecontent Production din Iaşi pentru postul ieşean RTR, dupa ce, în august, amânase o decizie în acest sens.

Acum doua luni, Forbes scria că această companie era deţinută de TV Content SRL din Chişinău, ce transmite programele televiziunii de stat ruseşti Rossiya 1. Situaţia RTR a ridicat suspiciuni legate de o posibila tentativă de intrare a propagandei ruseşti în audiovizualul românesc, via Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor contactaţi de sursa citată, niciun membru CNA nu a fost de acord cu acordarea licenţei solicitate de Telecontent Production SRL pentru postul RTR Iaşi.

Pentru licenta RTR, Telecontent s-a prezentat, iniţial, în faţa CNA în luna august, dar forul a amânat o decizie în acest sens. Atunci, Forbes scria că firma ieşeană care susţine proiectul RTR e deţinuta de TV Content SRL din Chişinău. Aceasta este detinuta, la randul sau, de Evghenii Sergheev si Victor Stetco (50% fiecare) şi operează, în Republica Moldova, postul RTR Moldova, ce retransmite programele televiziunii de stat ruseşti Rossiya 1.

Conform documentelor depuse la CNA şi declaraţiilor făcute de reprezentanţii săi în faţa acestei instituţii, RTR ar fi urmat să fie o televiziune generalistă, cu filme şi seriale româneşti şi buletine de ştiri şi cu o orientare spre publicul feminin, dupa cum nota Forbes în august. La insistenţele membrilor CNA, o reprezentantâ a Telecontent a spus, la şedinţa de atunci, că filmele ce urmau să fie difuzate erau realizate de producători ucraineni şi ruşi şi că erau vizate formate din Republica Moldova, iar intenţia era ca postul să fie "apolitic".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu