O tehnologie REVOLUŢIONARĂ ar permite detectarea formelor de viaţă extraterestre

O echipă de astrobiologi a inventat o metodă de cercetare care ar permite identificarea vieţii pe alte planete. Din păcate, telescopul care va permite obţinerea acestor informaţii va fi gata abia în anul 2018. Cercetătorii de la Universitatea Washington, conduşi de astronomul Amit Misra, anunţă că au gândit o nouă metodă, care permite nu doar detectarea apei, ci chiar a vieţii pe alte planete, relatează descopera.ro.

Noua metodă va detecta molecule identice, care se cuplează câte două în atmosfera unei exoplanete. Misra şi colegii lui sunt interesaţi în special de moleculele de oxigen, care conţin patru atomi de oxigen - O2-O2.

Aceste molecule vor fi detectabile doar într-o atmosferă presurizată şi foarte bine oxigenată, prin urmare în atmosfera unei planete unde există viaţă.

Deocamdată nu există însă misiuni spaţiale care să poată detecta moleculele O2-O2. Aparatul care va putea face asta este urmaşul telescopului Hubble, telescopul James Webb, care va fi lansat abia în octombrie 2018.

În prezent, astronomii caută planete cu o atmosferă densă, care nu permite evaporarea apei în spaţiu, oferind astfel condiţii similare cu cele de pe Terra.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu