O ţeavă spartă a provocat scandal la Bălţi! Oamenii, impuşi de Apă Canal să achite defecţiunea

Embed:

Scandal la Bălți. Mai multe familii au stat fără apă timp de cinci zile. Asta după ce angajații Întreprinderii Municipale Apă Canal au refuzat să înlăture o scurgere, până când oamenii nu vor achita pentru lucrările de reparație a țevilor. Doar după ce a intervenit echipa Publika TV muncitorii au recurs la lichidarea defecțiunii.

Oamenii au solicitat intervenția angajaților de la Apă Canal după ce o piatră a căzut într-o fântână și a deteriorat mai multe țevi. Veniți la fața locului, angajaţii întreprinderii nu au făcut altceva decât să sisteze livrarea apei.

"Aici stătea o piatră pusă așa ca să nu cadă cineva acolo pentru că fântâna era fără capac, după ce tractorul a curățat zăpada piatra a căzut acolo și a fărâmat tot. Acum ei ne pun pe noi să plătim toate lucrările."

"Noi nu avem apă de o săptămână. Ne-au deconectat și au plecat. Noi am sunat, ei au venit și ne-au spus că vor face aceste lucrări, dar din contul nostru."

Această femeie a trăit un adevărat calvar. Ea nu se poate deplasa așa că a fost nevoită să-și roage vecinii să-i aducă apă și să o ajute să iasă afară la veceul din curte.

"Am rugat pe cineva să-mi aducă o găleată cu apă. Am fost nevoită să economisesc, nu am avut încotro. Este imposibil de trăit fără apă."

Reprezentanții întreprinderii Apă Canal Bălți spun că vor înlătura defecțiunea doar după ce oamenii vor procura materialele necesare și vor achita pentru lucrările de reparație.

"Este un cont în contabilitatea întreprinderii, ei trebuie să meargă să-l ia să achite pentru lucrări. Eu acum după ce voi curăța acestă fântână o să le spun ce materiale să cumpere ca noi să le efectuăm lucrările. Așa e legea, e linia lor și ei trebuie să plătească", a declarat şeful de șantier Apă Canal Bălți, Anton Dudnic. 

La câteva ore după ce echipa Publika TV a fost la fața locului, oamenii au primit apă. Întreprinderea Apă Canal Bălți a executat lucrările de reconectare, iar costul acestora va fi inclus în facturile pentru luna ianuarie.

Locuitorii municipiului Bălți plătesc pentru un metru cub de apă 10,08 lei.

În acest tarif întreprinderea a inclus și plățile pentru deservirea apeductului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu