O ţară INTERZICE cremele de protecţie solară. Cei care o vor folosi vor primi AMENZI USTURĂTOARE

Republica Palau, țară insulară din Oceanul Pacific, va interzice cremele de protecție solară care distrug recifele de corali din cauza substanțelor chimice toxice. Autoritățile spun că vor fi aplicate amenzi usturătoare atât turiștilor, cât și celor care vând astfel de produse cosmetice.

Președintele Republicii Palau, Tommy Remengesau Jr., a promulgat, săptămâna trecută, legea privind interzicerea cremei de protecție solară care distruge recifele de corali, începând din 2020. cremele de protecție solară vor fi confiscate de la turiști, iar cei care vând astfel de produse interzise vor fi amendați cu aproape 1.000 de dolari, notează ABC News.

Potrivit actului normativ, cremele de protecție solară toxice conțin 10 substanțe chimice, inclusiv oxibenzon. De asemenea, autoritățile din Palau vor să interzisă și alte chimicale. În plus, legislația prevede că operatorii de turism vor trebui să le furnizeze clienților pahare reutilizabile, paie și casolete pentru mâncare.

Interdicția a fost aplicată de Palau, după ce în Hawaii a fost interzisă vânzarea cremelor de protecție solară care conțin oxibenzon și octinoxat, începând din 2021, pentru a proteja recifele de corali. Totuși, turiștii pot folosi cremele interzise în Hawaii dacă sunt prescrise de medic.

Cercetătorii au descoperit că anumite substanțe chimice din componența cremelor de protecție solară pot fi toxice recifelor de corali, care sunt considerate un element crucial al ecosistemului oceanului. Unii dintre critici susțin că nu sunt suficiente studii științitice care să ateste acest lucru, în timp ce alții se tem că oamenii vor suferi arsuri dacă nu vor mai folosi aceste creme.

Situată la 800 de kilometri est de Filipine, Palau are 21.000 de locuitori. Economia acestui stat se bazează în principal pe turism și pescuit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu