O tânără din Glodeni, afectată de o boală inexplicabilă. MEDICII SUNT ÎNGROZIŢI

Embed:
Provocare pentru medicina moldovenească. O boală inexplicabilă usucă la propriu o tânără de 26 de ani, mamă a doi copii. Pielea femeii este foarte afectată, iar pe unele porţiuni a şi dispărut. În lipsa unui diagnostic, maladia evoluează de la o zi la alta şi a început să-i afecteze organele interne. Pacienta, originară din Glodeni, a fost internată acum câteva zile într-o stare extrem de gravă la Spitalul Clinic Republican.

"Practic cădea pielea de pe ea. Toate manifestările cutanate sau externe erau doar "floricele", deoarece la pacientă s-au dezvoltat disfuncţii multiple de organe. Ea a fost conectată la aparat de respiraţie artificială, pacienta a fost în comă, a avut insuficienţă hepatică, insuficienţă renală", a spus Victor Cojocaru, director Secţia anestezie şi terapie intensivă.

Cu toate că nu au stabilit încă un diagnostic clar pentru pacientă, medicii au reuşit să-i prelungească viaţa.

"I s-a aplicat terapie de curăţare a organismului, S-a aplicat antibio terapia, adică antibiotice, antimicotice şi alte alte preparate. Pacienta a fost conectată la ventilator, a fost conectată la droguri bazo-active care menţineau în stare funcţională sistemul cardio vascular. De asemenea, i s-a aplicat şi terapie locală de îngrijire a plăgilor uriaşe de pe mâini şi picioare", a spus Victor Cojocaru, director Secţia anestezie şi terapie intensivă.

Ulterior, de la Spitalul Clinic Republican, pacienta a fost transferată la Centrul de Combustie, unde urma să i se facă un transplant de piele. Însă, în urma unor operaţii, starea femeii s-a agravat din nou. Acum, medicii încearcă să o resusciteze.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu