O tânără absolventă creează parfumuri cu miros de om

Dacă aţi văzut filmul "Parfumul", atunci ştiţi istoria criminalului care ucidea femeile, pentru a le ”extrage şi conserva” mirosul. Deşi acest lucru pare ireal, o tânără a reuşit să creeze parfumuri cu miros omenesc și asta fără a face victime.

Ani Liu este o absolventă a celebrului Institut de Tehnologie din Massachusetts, care a decis să examineze efectele sociale, culturale şi emoţionale ale tehnologiilor emergente. Procesul s-a dovedit a fi, însă, unul dificil. Totuşi, de-a lungul experimentelor realizate în acest scop, Ani a reuşit să înveţe multe alte tehnici care au ajutat-o ulterior. O etapă a acestui proces este distilarea, care decurge în mod tradiţional, rezultând parfumul zonei respective a subiectului. Pentru efectuarea acesteia, protagonista a încercat diferiţi solvenţi, diferite concentraţii şi particularităţi specifice sistemului.

Până acum, a reuşit să ”îmbutelieze” mirosul a şase persoane: al său, al soţului, al părinţilor, al unui coleg de laborator şi al chimistului care o ajută. Astfel, Ani ştie că a realizat o capsulă a timpului, pe care atunci când o va deschide, cu ajutorul senzaţiilor olfactive, îşi va aduce aminte de toate trăirile şi sentimentele pe care le-a avut lângă acea persoană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu