O tânără A ORBIT din cuza unei băuturi dubioase consumate în timpul unei excursii în Grecia

O englezoaică a orbit din cauza unei băuturi alcoolice, dubioase, consumată în timpul unei excursii din Grecia. Tânăra de 22 de ani a fost supusă mai multor intervenții chirurgicale, iar polițiștii cred că băutura consumată conținea alcool metilic, scrie libertatea.ro.

Hanna Powel povestește că era în vacanță în insula grecească Zante și a comandat un cocktail pe bază de votcă. A doua zi dimineață, când s-a trezit le-a spus prietenilor să tragă perdelele pentru a face lumină în cameră. Abia când i-au aceștia i-au zis că perdelele sunt trase deja și-a dat seama că orbise.

Pe lângă problemele de vedere, Hanna a descoperit că suferă și de insuficiență renală după consumul acelei băuturi, iar acum trebuie să facă dialize. "Rinichii ei nu mai sunt funcționali deloc. Trebuie să facă dializă în fiecare zi", a spus mama Hannei. Medicii nu știu dacă tânăra își va recupera vederea sau dacă rinichii ei vor mai fi vreodată funcționali.

Un prieten al tinerei a povestit ce s-a întâmplat pe insula care este o destinație populară în rândul tinerilor din Marea Britanie. "Fetele din grup au ieșit în noapta aia, iar când s-au întors și Hanna s-a trezit dimineață nu mai vedea și avea dureri abdominale foarte puternice. Se simțea din ce în ce mai rău, așa că prietenii ei au dus-o la un centru medical lângă hotel. De acolo o ambulanță a luat-o și a dus-o la spital pe continent", a povestit acesta.

Poliția greacă a deschis o anchetă și crede că băutura pe care a consumat-o Hanna în acea noapte conținea alcool metilic. Proprietarii de baruri din Grecia sunt cunoscuți pentru că folosesc alcool metilic, cunoscut și ca metanol, pentru a lungi băuturile alcoolice. Această substanță chimică folosită pentru a împiedica anumite obiecte să închețe sau pentru decaparea vopselelor, atacă nevii optici în cazul consumului uman. Consumul a cel puțin 4 mililitri din această substanță poate produce orbirea permanentă.

În prezent hanna este în continuare internată într-un spital din Grecia, iar familia ei încearcă să facă demersurile necesare pentru a o duce înapoi în Marea Britanie, dar starea ei este prea instabilă pentur a suporta drumul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu