O subcompactă a fost desemnată Automobilul Anului 2015 în Japonia (FOTO)

A patra generaţie a subcompactei japoneze Mazda2, prezentată cu puțin timp în urmă, preia limbajul de design Kodo "Sufletul Mişcării" şi tehnologiile Skyactiv de la frații mai mari și reușește să devină Automobilul Anului 2015 în Japonia, scrie autostrada.md.

New Mazda25

Cu excepția designului atletic, inspirat puternic din cel al conceptului Hazumi, noua Mazda2 are și un interior realizat în stilul noilor modele Mazda, fiind echipat cu sistemele multimedia MZD Connect şi Active Driving Display – primul afişaj de tip Head-Up Display din clasă. Acest afişaj nu proiectează informaţiile direct pe parbriz, ci pe o sticlă transparentă montată pe un suport special.

New Mazda2

Gama de motorizări a noii Mazda2 este compusă din patru unități: un Skyactiv-D de 1.5 litri, care produce 105 cai putere și 220 de Nm şi anunţă un consum mixt de numai 3,4 litri la sută, și trei unități pe benzină, toate de 1.5 litri cu puteri cuprinse între valorile 75 şi 115 cai putere. Clienții vor avea la dispoziție o transmisie manuală cu şase trepte sau o automată Skyactiv-Drive cu același număr de trepte.

New Mazda29

Mazda2 se bucură și de şasiul SkyActiv, care anunță un comportament rutier sportiv şi o manevrabilitate comparabilă cu cea a fraţilor săi mai mari.

New Mazda28

În cadrul concursului japonezilor, Mazda2 s-a clasat pe prima treaptă cu 423 de puncte, fiind urmată de noul Mercedes C-Class cu 404 puncte și de electricul BMW i3 pe al treilea loc cu 340 de puncte.

Lansarea noului hatchback Mazda2 pe piaţa din Europa va avea loc în prima parte a anului viitor.

New Mazda211

New Mazda213

New Mazda27

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu