O staţiune de schi a ajuns populară după o înregistrare video înspăimântătoare (VIDEO)

Gudauri, o staţiune de schi din Georgia, se bucură în prezent de o mare popularitate în rândul turiştilor, dintr-un motiv greşit, o înregistrare video înspăimântătoare, cu un telescaun defect aruncând oamenii de la înălțime, care a devenit virală în urmă cu doi ani, scrie dpa.com.

Înregistrarea video cu telescaunul din Gudauri din care cădeau schiori şi snowboarderi la fiecare curbă a avut milioane de vizualizări în mediul online.

În urma unei anchete, s-a stabilit că a fost o pană de curent, după care un angajat al companiei a făcut o greşeală în timp ce pornea generatorul. Între timp, telescaunul a fost reparat. Acesta poartă turiştii până la o altitudine de 3.276 de metri, pe platoul Sadzele West, unde începe pârtia Gudauri.

"Deodată, oameni din toată lumea au aflat că poţi merge la schi în Georgia", a spus George Gotsiridze, consultant guvernamental.

A sfârşit prin a fi o bună metodă de marketing, dar doar pentru că nimeni nu a murit atunci", a explicat acesta.

Gotsiridze, care se ocupă de dezvoltarea de staţiuni turistice în Georgia, spune că, iniţial, în săptămânile care au urmat incidentului ce ar fi putut avea urmări tragice, multe persoane şi-au anulat vacanţele.

"Dar, în această iarnă, s-a înregistrat o creştere cu 30% a numărului turiştilor, comparativ cu sezonul trecut", a mai spus acesta. Iar, din 2011, numărul turiştilor a crescut cu 578%.

Turiștii, mulți ruși, dar și lituanieni, estonieni, polonezi și britanici, sunt întâmpinați cu vin fiert, bere și khachapuri, o tradițională plăcintă cu brânză georgiană.

Mulți dintre turiști spun că preferă să meargă la schi în Georgia pentru că este mult mai ieftin decât în Alpi.

 

loading...

Lasă un comentariu