O stație spațială chinezească, plină cu un material toxic, se poate prăbuși în Europa

O stație spațială chinezească, plină cu un material toxic, se poate prăbuși în Europa. O stație spațială scăpată de sub control, pusă pe orbită de China, se va prăbuși pe Pământ în doar câteva săptămâni. Aceasta ar putea lovi Europa, SUA, Australia sau Noua Zeelandă.

Stația spațială Tiangong-1, care se îndreaptă spre Pământ, are o încărcătură de ”materiale foarte toxice” și se va prăbuși, cel mai probabil, între 24 martie și 19 aprilie, scrie libertatea.ro.
 
Agențiile spațiale din jurul lumii monitorizează stația spațială de 8.5 tone, plină de compusul chimic hidrazină, în timp ce pică spre Pământ. Totuși, experții vor afla unde se va prăbuși numai în ultima săptămână înainte de aterizare.

Potrivit Aerospace, o organizație de cercetare care consiliază guvernele și companiile private în ceea ce privește zborul în spațiu, stația spațială va intra în atmosferă în luna aprilie. Dar unde va lovi, este foarte greu de prezis momentan. Experții sugerează că acest prăbușirea va fi undeva între latitudine 43 de grade nord și 43 de grade sud.

Există șanse să se prăbușească în SUA, Italia, Spania, China, Noua Zeelandă, Orientul Mijlociu, și în Africa.

Oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană, din Paris, sunt printre cei care montitoriazează direcția lui Tiangong-1.

”La fiecare doi ani, ceva asemănător se înâtâmplă, dar Tiangong-1 este mare și dens, așadar trebuie să păstrăm un ochi pe ea”, a spus astrofizicianul Jonathan McDowell.

Specialiștii Aerospace Corp au declarat că ”în istoria zborurilor spațiale, nicio persoană nu a fost rănită de reintrarea obiectelor spațiale în atmosferă. Doar o persoană a fost lovită, dar nu a fost rănită”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu