O singură zi până la summitul istoric dintre Donald Trump și Kim Jong Un. Ce au declarat cei doi oficiali, ajunşi la Singapore

Embed:

A mai rămas o zi până la cea mai aşteptată întâlnire a momentului. Preşedintele american, Donald Trump, va avea mâine prima întrevedere cu omologul său nord-coreean, Kim Jong Un. Cei doi oficiali au ajuns de ieri în Singapore şi au declarat că se aşteaptă la o discuţie constructivă. Sosirea liderului de la Phenian a fost anunțată cu fast de vestita prezentatoare nord-coreeană Ri Chun Hee, cunoscută în toată lumea drept doamna în roz.

Președintele american, Donald Trump, s-a întâlnit astăzi cu premierul din Singapore, care a avut ieri o întrevedere și cu liderul nord-coreean. În cadrul summitului din 12 iunie, preşedintele american va încerca să-l convingă pe Kim Jong Un să obţină un acord privind denuclearizarea Coreei de Nord în schimbul relaxării sancţiunilor economice şi diplomatice.

Înainte de marele eveniment, liderul de la Washington a spus că are toată încrederea că întrevederea va da rezultatele pe care le aşteaptă o lume întreagă. În context, președintele sud-coreean, Moon Jae-in, și-a exprimat speranța că cei doi lideri vor reuși să aibă discuții fructuoase.

"Sper la un acord care va încheia ostilitățile dintre Coreea de Nord și SUA și că acest summit va duce la denuclearizarea peninsulei coreene. Această întâlnire a fost posibilă datorită dorinței celor doi de a începe dialogul de reconciliere și sper că discuția lor va fi una bună pentru toți", a menţionat  președintele Coreei de Sud.

Moon Jae-in a depus eforturi consistente ca întâlnirea dintre cei doi şefi de stat să aibă loc. De multe ori, el a fost intermediarul care a reușit să calmeze spiritele în ambele tabere.

Între timp, presa internaţională a început să scrie mai multe curiozităţi despre Kim Jong Un. Jurnaliştii au reuşit să afle că liderul de la Phenian a venit în Singapore cu propria lui toaletă.

Asta pentru a evita ca agenţii secreţi să afle detalii despre stilul lui de viaţă. Mai mult, oficialul nord-coreean nu va gusta din bucatele propuse de ţara care găzduieşte întâlnirea. Kim se va mânca doar ce a fost adus pentru el special din Coreea de Nord.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu