O serie de măsuri privind întărirea forțelor aeriene şi navale în Marea Neagră vor fi discutate la reuniunea NATO din SUA

Embed:

NATO intenţionează să întărească forţele aeriene, dar şi navale în Marea Neagră pentru a se proteja de ameninţările Rusiei. Seria de măsuri care vor fi luate se vor discuta în cadrul reuniunii de la Washington a aliaţilor, organizată cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la fondarea organizaţiei, care se va desfăşura astăzi şi mâine.  

În context, ambasadoarea Statelor Unite la NATO a declarat că măsurile vor fi luate ca urmare a incidentului din strâmtoarea Kerci, produs în 23 noiembrie a anului trecut.

Trei nave militare ucrainene au pornit atunci din Odesa spre baza din Mariupol. A doua zi, ambarcațiunile au fost anunţate că nu pot trece prin strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov, din cauza unui petrolier eşuat.

Vasele militare ucrainene au decis să se întoarcă spre Odesa. Atunci au fost atacate de ruşi, iar una dintre ambarcaţiuni a fost lovită de o navă de patrulare a Rusiei. În cele din urmă, ambarcaţiunile ucrainene au fost capturate, împreună cu membrii echipajelor.

Toţi se află în arest preventiv până în 24 aprilie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu