O secţie de votare din Galaţi, România a fost deschisă pentru 1.921 de moldoveni care locuiesc fictiv la aceeași adresă

O secție de votare din orașul Galați, România este deschisă aproape pentru o singură adresă: pe listă sunt 1.979 de persoane, din care 1.921 locuiesc la aceeași adresă. Dacă în alți ani prin secția de votare nu trecea nimeni, la alegerile europarlamentare de duminică s-a prezentat o persoană, scrie digi24.ro.

Secția de votare numărul 42 din orașul Galați are 1.979 de persoane pe lista electorală, dintre care 1.921 de persoane locuiesc la aceeași adresă. Este vorba despre o adresă la care există mutări fictive pentru cetățenii moldoveni care solicită carte de identitate în România.

Dacă în alți ani prin secția de votare nu trecea nimeni, la alegerile europarlamentare de pe 26 mai a venit o persoană, scrie presa din România.

S-a prezentat o tânără de 21 de ani care a solicitat să voteze. Ea se numără printre cei aproape 2.000 de cetățeni care figurează ca locuind într-o casă de pe strada Tudor Vladimirescu din Galaţi. Este pentru prima dată când o persoană cu adresa din buletin de la adresa respectivă se prezintă la vot.

Existența în acte a unui număr foarte mare de cetățeni moldoveni la o singură adresă este anchetată de polițiști și procurori din România, iar cazul a ajuns în fața instanței. Autoritățile de acolo încearcă să afle dacă proprietarul imobilului, un fost profesor de istorie, a primit bani pentru a face mutările fictive.

 

Lasă un comentariu