O sculptură creată de un artist moldovean va apărea în Parcul Valea Morilor (FOTO)

În Chișinău va apărea o nouă sculptură realizată de tinerii artişti din ţara noastră. Este vorba despre o lucrare ce reprezintă doi tineri care se plimbă pe skateboard, realizată de tânărul sculptor Petru Glavan. Aceasta va fi amplasată în Parcul Valea Morilor la mijlocul lunii decembrie. Ambele lucrări fac parte din proiectul "Sculpturi care te privesc în ochi", scrie moldnova.eu.

Sculptura prezintă doi tineri pragmatici, îmbrăcați în stil sport, care se distrează într-un parc. Locurile de instalare a statuilor au fost alese după compoziția propusă de către cei doi sculptori, iar autorii proiectului și-au dorit să inspire oamenii. Asta susține artistul Petru Glavan.

"O să fie patru figurine: un băiat, o fată, un câine și un skateboard. Fata învață să meargă pe skateboard, iar băiatul o ajută. El o ține de mână să nu cadă, iar între ei merge un câine. Fata balansează, iar băiatul sare de pe skateboard și o prinde să nu cadă. În spatele lui este un skateboard care arată că el a sărit în ajutorul fetei, iar lumea va putea face fotografii pe el. Eu vreau să fac oamenii fericiți, să-i inspir să facă mișcare", ne-a explicat Petru Glavan.

Fata, băiatul și câinele sunt deja modelate în plastilină și așteaptă să fie turnate în bronz cu ajutorul sculptorului Veaceslav Jiglețchi.

Artistul Petru Glavan s-a născut în satul Sărata Veche din raionul Fălești. Își dorea să se facă fotbalist, dar părinții s-au opus, deoarece fotbalul în țara noastră nu are viitor. Întâmplător sau nu, Petru Glavan a mers să învețe sculptura la Colegiul de Arte Plastice "Alexandru Plămădeală" din Chișinău, iar acum își continuă studiile la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu