O şansă la viaţă! Politicieni şi oamenii simpli se întrec să-şi dea sângele pentru popor (FOTOREPORT)

Embed:

Sute de locuitori ai Capitalei au făcut astăzi coadă la punctele mobile de colectare a sângelui, amenajate în Parcul Central din Chişinău. Printre aceştia şi câţiva politicieni, care s-au lăsat înţepaţi de acul seringii. Cât timp a curs sângele, au curs şi glumele.

"La mine e grupa zero unu pozitiv, aşa că din câte ştiu se potriveşte la toată lumea. Cum am spus primarul tuturor. Dar la Zina cât e?" a întrebat Dorin Chirtoacă. 

"Am zis dintotdeauna că solidaritatea trebuie să ne caracterizeze și ca indivizi și ca societate și mă bucur foarte mult că deja e o tradiție foarte bună. Mai ales că am înțeles că am o grupă de sânge destul de rar", a spus parlamentarul Iurie Leancă.

Şi liderul PLDM, Vlad Filat, a donat sânge, aşa cum o face de mai bine de cinci ani: "Nu este suficient să venim doar atunci când se organizează astfel de evenimente, este absolut necesar ca atunci când este nevoie să facem acest lucru."   

Viorica Ceglova, în vârstă de 65 de ani, a donat sânge timp de 45 de ani şi a salvat sute de vieţi. Ea este unul dintre donatorii de veterani: "La mine e aşa, mama, eu donator şi acum vreau băiatul meu să doneze. Tineretul lasă să doneze de fiecare dată şi să nu se teamă."

Reprezentanții Centrului Național de Transfuzie a Sângelui spun că astfel de acţiuni sunt organizate anual, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. În urma acestui eveniment sunt colectaţi peste 500 de litri de sânge.

"Ne bucurăm foarte mult că oamenii sunt mărinimoşi şi au reacţionat pozitiv la acest eveniment. Donând sânge pot fi siguri că aceste unităţi de sânge vor ajunge la pacienţi", a spus Svetlana Cebotari, directorului Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată în fiecare an, în data de 14 iunie.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu