O rusoaică, arestată în timp ce încerca să treacă granița spre China cu opt lingouri de aur. Vezi unde le-a ascuns (FOTO)

O rusoaică a fost arestată în timp ce încerca să treacă granița spre China cu opt lingouri de aur, în greutate de aproape două kilograme, ascunse în pantofi, informează Agerpres, citat de libertatea.ro.

Valoarea lingourilor artizanale este de 79.000 de dolari.

Femeia în vârstă de 27 de ani a fost oprită la punctul rutier de trecere a frontierei ruso-chineze din satul Zabaikalsk. Tânăra a cărei identitate nu a fost făcută publică a spus vameșilor că merge în China ca turistă, dar a atras atenția acestora prin mersul "foarte nenatural" și nervozitatea evidentă pe care le avea în timp ce se îndrepta către detectorul de metale, arată The Siberian Times. După ce a trecut de două prin detectorul de metale care a sunat, femeia a predat din proprie inițiativă opt lingouri de aur, cu o greutate totală de 1.863,81 de grame, lipite de tălpile ei cu bandă adezivă.

Valoarea lingourilor artificiale a fost estimată la 79.000 de dolari.

Tânăra a spus că transporta aurul la cererea unui cetățean chinez, fiind cercetată în prezent pentru "trafic de resurse strategice".

Mai mulți ruși au fost arestați anul acesta la vama din Zabaikalsk în timp ce încercau să ducă în China cantități importante de aur. În august, o altă femeie a fost reținută după ce vameșii au descoperit asupra ei zece lingouri de aur, ascunde, de asemenea, în papuci.

Lasă un comentariu