O româncă este printre laureaţii din acest an ai premiilor Ig Nobel. Ce a descoperit aceasta

O româncă este printre laureaţii din acest an ai premiilor Ig Nobel, care celebrează cele mai trăsnite cercetări ştiinţifice. Gabriela-Alina Sauciuc, cercetătoare la o renumită universitate din Suedia, a castigat la categoria antropologie. Ea a descoperit că cimpanzeii de la zoo imită vizitatorii la fel de des pe cât vizitatorii imită cimpanzeii, scrie digi24.ro.

Premiul pentru medicină a fost acordat unei cercetări despre impactul unei călătorii cu un montaigne rousse asupra eliminării unei pietre la rinichi.

Gala Ig Nobel a fost organizată într-un amfiteatru al Universităţii Harvard. Pentru început, publicul a aruncat avioane de hârtie asupra unei ţinte umane de pe scenă.

Bun venit la cea de-a 28-a gală anuală Ig Nobel!”

Apoi toţi laureaţii au urcat pe scenă ca să-şi primească premiile pe rând.

„Premiul pentru antropologie. Câştigătorii sunt din Suedia, România, Danemarca, Olanda, Germania, Marea Britanie, Indonezia şi Italia”, au anunțat organizatorii.

„Motivul pentru care ne aflăm aici este un studiu despre interacţiunile spontane dintre cimpanzei şi oameni, la o grădină zoo din Suedia. Scopul nostru era să vedem dacă cele două specii de primate îşi imită reciproc maimuţărelile. Aşa a fost. Cel mai important, am observat că maimuţăreala a dus la prelungirea interacţiunilor interspecii”, a declarat laureata din România, Gabriela Sauciuc.

Premiul Ig Nobel pentru medicină a ajuns la doi americani, care au folosit călătoriile cu un montagne russe ca mijloc de accelerare a eliminării unei pietre la rinichi. Trofeul pentru economie a fost luat de o echipă internaţională care a investigat cât de eficient este ca angajaţii să folosească păpuşi voodoo ca să se răzbune pe şefii abuzivi. 
Premiile Ig Nobel sunt creaţia editorului şi fondatorului revistei „Analele Cercetărilor Improbabile” şi sunt menite să scoată în evidenţă studii care încurajează oamenii să gândească în moduri neobişnuite.

Întreaga ceremonie o puteți urmări aici:

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu