O rețea de spioni ruși care susținea îndepărtarea Bulgariei de UE și orientarea ţării către Moscova, destructurată

Embed:

Autoritățile bulgare au destructurat o rețea de spioni ruși care susținea îndepărtarea țării de UE și orientarea sa către Moscova.

Totodată, procurorii de la Sofia au pus sub acuzare pentru spionaj în favoarea Rusiei pe șeful unui ONG care activa pe teritoriul Bulgariei. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat pe cauțiune, dar are interdicție de a părăsi țara.     

Potrivit anchetei, acesta lucra pentru Institutul Rusesc de Studii Strategice, care până în 2009 făcea parte din serviciile de spionaj ale Rusiei, după care a trecut în subordinea administrației prezidențiale de la Moscova.

Planurile spionilor ruși în această țară erau să înființeze site-uri, un post TV, un think-tank și un partid care să îi facă pe bulgari să aibă o părere mai bună despre Rusia, în baza tradițiilor slave comune și a religie ortodoxe.

Directorul Institutului Rusesc de Studii Strategice, fostul general KGB Leonid Reșetnikov, a primit interdicție de a intra pe teritoriul Bulgariei timp de 10 ani. Acesta a declarat doar că dosarul este o făcătură a americanilor, care au lansat campania "Spioni Ruși în Bulgaria". 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu