O reţea de speculanţi de bilete la Cupa Mondială este cercetată penal de poliţia portugheză

Embed:

Cu cinci zile înaintea sfârşitului Cupei Mondiale, poliţia braziliană a pus mâna pe o grupare care se ocupa de revânzarea biletelor la negru. Forţele de ordine l-au arestat pe şeful organizaţiei, britanicul Ray Whelan care este un apropiat al nepotului lui Sepp Blatter.

Ray Whelan a fost arestat de poliţia braziliană chiar în hotelul din Rio de Janeiro în care era cazat. În camera acestuia au fost găsite peste o mie de bilete de intrare la meciurile din cadrul Mondialului.

Britanicul este acuzat că a facilitat distribuirea de bilete pentru revânzarea ilegală. Potrivit forţelor de ordine, Whelan era capul unei reţele criminale şi riscă patru ani de închisoare.

Zilele trecute, poliţia braziliană a mai arestat 11 membri ai acestei reţele. Toţi vor fi urmăriţi penal pentru spălare de bani şi revânzarea biletelor pe piaţa neagră. Printre alţi suspecţi se numără chiar şi Philippe Blatter, nepotul actualului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter.

"Informaţia încă nu a fost confirmată oficial, dar, din câte cunoaştem, în activitatea acestei reţele este implicat şi nepotul lui Blatter, Philippe. Acest lucru va fi investigat până la capăt", a declarat un ofiţer de poliţie.

Această reţea vindea ilegal aproximativ o mie de bilete pe meci, la un preţ de peste o mie euro.

Whelan, în vârstă de 64 ani, este unul dintre oficialii "Match Hospitality", companie afiliată FIFA care prestează servicii de vânzare a biletelor VIP pentru meciurile organizate sub egida forului mondial.

La majoritatea turneelor, compania deţine monopolul în asemenea servicii, iar Ray Whelan şi Philippe Blatter sunt oamenii-cheie ai companiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu