O rachetă supersonică a fost lansată dintr-o EROARE în direcția Chinei. Sunt victime

O navă militară taiwaneză a lansat vineri dimineața dintr-o eroare o rachetă supersonică în direcția Chinei, a anunțat Marina taiwaneză, citată de AFP.

Agenția de presă japoneză Kyodo, care a citat Ministerul Apărării taiwanez, a relatat că racheta a lovit un vas de pescari taiwanez, o persoană murind și trei fiind rănite.

Racheta de tip Hsiung-feng III, cu o rază de acțiune de 300 de kilometri, a zburat circa 75 de kilometri înainte de a cădea în mare în apropierea arhipelagului Penghu, scrie rtv.net.

Marina taiwaneză nu a fost în măsură să explice circumstanțele lansării acestei rachete, lăsând să se înțeleagă că ar putea fi vorba despre o eroare umană.

''Potrivit primelor rezultate ale anchetei, această operațiune nu s-a desfășurat conform procedurii normale'', a declarat presei viceamiralul taiwanez Mei Chia-shu.

Racheta a fost lansată în jurul orei locale 08:10 (00:10 GMT) în timpul unui exercițiu. Nava militară taiwaneză plecase de la baza Tsoying, port din sudul Taiwanului, și se îndrepta spre partea continentală a Chinei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu