O rachetă SpaceX Falcon 9 s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic. A ratat aterizarea la Cape Canaveral

SpaceX a lansat o nouă rachetă Falcon 9 Către Staţia Spaţială Internaţională, într-o misiune obişnuită de aprovizionare, însă finalul misiunii nu a decurs aşa cum şi-ar fi dorit Elon Musk. Propulsorul a ratat aterizarea la Cape Canaveral, Florida, şi a căzut în ocean.

Este pentru prima dată când o rachetă Falcon 9 nu reuşeşte să aterizeze în condiţii de siguranţă pe rampa SpaceX din cadrul complexului spaţial de pe Coasta de Est a Statelor Unite, iar componenta vinovată pentru acest eşec este una dintre aripile de ghidaj care se regăsesc pe corpul propulsorului.

După ce sistemul a cedat, racheta Falcon 9 a intrat într-o rotaţie haotică care nu i-a mai permis acesteia ghidajul către spaţiul destinat aterizării.  În schimb, sistemele de propulsie au permis ca Falcon 9 să aterizeze forţat în Oceanul Atlantic, impactul fiind minim.

Astfel că racheta a putut fi recuperată din apă, fără să fi suferit avarii. Întreg evenimentul a fost filmat de câţiva fani ai SpaceX, air din imagini se poate vedea clar cum racheta pierde controlul în ultimele momente ale zborului, scrie adevarul.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu