O profesoară din Sîngera a fost diagnosticată cu rujeolă. Elevii nevaccinaţi riscă să se îmbolnăvească

Embed:

Primul caz de rujeolă din acest an a fost confirmat în Capitală. Pacienta de 22 de ani este profesoară la Liceul Alexandru cel Bun din orăşelul Sângera, dar locuieşte în Chişinău. Femeia, care nu a fost vaccinată împotriva rujeolei, venise recent dintr-o călătorie la Bukovel, în Ucraina. Cazul a fost înregistrat în 21 ianuarie, dar responsabilii de la Primărie l-au anunţat public abia astăzi.

Femeia este internată pentru tratament în Spitalul Raional din Briceni, după locul de trai al părinților.

"A fost înregistrat un caz de rujeolă la profesoara liceului teoretic Alexandru cel Bun din oraşul Sângera, care locuieşte la moment în Chişinău. În contact direct cu bolnava s-au aflat 134 de elevi din 5 clase", a spus şefa Direcţiei Sănătate a Primăriei Capitalei, Tatiana Bucearschi.

Directoarea liceului din Sângera spune că din cei 350 de elevi care învaţă acolo, 11 nu au primit niciun vaccin, iar unul dintre ei învață în clasa în care a predat profesoara. Iar 19 copii nu au primit toată doza de vaccin. Aceşti elevi nu vor frecventa cursurile timp de 3 săptămâni, până la data de 7 februarie. Minorii sunt sub supraveghere medicală, iar elevii nevaccinați sunt supuși vaccinării.

"Elevii nu dispun de date de nicio doză de vaccin împotriva rujeolei, doi elevi din motivul refuzul părinţilor, alţii pur şi simplu nu au prezentat datele despre imunizări, 40 de elevi nu dispun de date de revaccinare împotriva rujeolei", a comunicat Tatiana Bucearschi.

Tot săptămâna trecută în Capitală au fost înregistrate 10 cazuri de gripă, iar 95 de persoane sunt suspecte de infectare cu acest virus. În Capitală au mai fost semnalate 15 cazuri de atacuri de animale. 2 dintre victime sunt copii. 

Pe parcursul anului 2019, au fost înregistrate 90 cazuri confirmate de rujeolă, iar în anul 2018 –  340 cazuri de rujeolă. 

loading...

Lasă un comentariu