O profesoară de chimie din Sălcuţa a ajuns la spital cu arsuri, după ce a spart un recipient cu acid

Embed:

O profesoară de chimie din satul Sălcuţa raionul Căuşeni a ajuns la spital cu arsuri, după ce, din întâmplare, a spart o sticlă cu acid sulfuric. Incidentul s-a produs în data de 14 ianuarie. A doua zi, şi laboranta a ajuns cu intoxicaţie la spital din cauza vaporilor chimici. Profesoara de chimie a fost deja externată, iar laboranta rămâne internată.

Nina Bocancea lucrează profesoară de chimie de mai bine de 30 de ani. Femeia povesteşte că, în timpul pauzei mari, a vrut să facă curăţenie în laborator.

"Din greşeală, am răsturnat o sticlă cu acid sulfuric, a căzut jos şi s-a spart. De jos sticla când a crăpat a aruncat stropi, nu a căzut pe mine. Nu s-a întâmplat nimic grav, decât o arsură la mână", a spus profesoar de chimie, Nina Bocancea.

Administraţia şcolii imediat a luat măsuri, astfel încât programul de învăţământ nu a fost afectat.

"Au fost luate măsurile de rigoare care au presupus evacuarea elevilor de la etajul trei,  blocarea accesului pe etaj. "

În clasă au intrat laboranta, o profesoară de limba română şi femeia de serviciu. A doua zi, toate au acuzat dureri de cap şi vomă şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Diagnosticuri de intoxicaţie cu vapori de acizi. Pacientele au fost evaluate la Secţia primiri urgente, dintre care o pacientă a fost internată în secţia de terapie acută, iar alte două paciente, având în vedere starea lor satisfăcătoare, s-au externat la domiciliu cu recomandări", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului din Căuşeni, Ion Ciobanu.

Despre acest incident au fost informaţi şi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

"Au fost efectuate lucrări de înlăturare şi neutralizare a substanţelor chimice. După care, cu un aparat a fost verificat concentraţia vaporilor substanţelor chimice în încăpere şi au fost efectuate lucrări de aerisire", a spus şeful adjunct al IGSU Căuşeni, Igor Calancea.

La Liceul Teoretic "Meşterul Manole" din satul Sălcuţa învaţă 500 de elevi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu