O profesoară a fost dată afară de la locul de muncă, după ce s-a căsătorit cu o femeie

O profesoară a fost dată afară pentru că s-a căsătorit cu o femeie. După ce s-a căsătorit cu dragostea vieții ei, a fost dată afară de la școala Catolică din Miami, unde lucra ca profesoară. Motivul? Și-a unit destinele cu o femeie, nu cu un bărbat.

Morfii, care a lucrat ca o profesoară de clase primare la Școala Catolică Sfții Petru și Paul din Miami, Florida, SUA, s-a trezit fără loc de muncă la doar o zi după ce s-a căsătorit cu altă femeie, în Jey Largo.

Într-o scrisoare emisă de directorul școlii Carlota Morales, ea a informează părinții de decizia ”grea și necesară” de a o da afară pe Morfii.

Scrisoarea scurtă o nominaliza pe profesoară, dar a omis detalii despre motivul pentru care nu mai făcea parte din corpul profesoral. Directoarea a scris doar: ”Ea nu va mai preda la școala noastră”.

Dar la o zi după ce a fost dată afară, Morfii a postat un mesaj pe Instagram în care explica partea sa de poveste, scrie libertatea.ro

”Săptămâna aceasta m-am căstorit cu dragostea vieții mele și din nefericire am fost dată afară de la muncă pentru acest lucru. În ochii lor, nu sunt catolicul potrivit din cauza alegerii parteneri mele”.

Reacția Bisericii Catolice

Un purtător de cuvânt al Arhiepiscopei Miami a declarat că Morfii ”a încălcat contractul pe care l-a semnat când a început să predea la școala Catolică”.

Contractul include așa numitele ”Sandarde de conduită” care sugerau că orice angajat trebuie să practice convingerile catolice.

”Așa funcționează biserica în societate, cu o conduită anume, iar dacă nu este pe aceeași lungime de undă cu învățăturile Bisericii Catolice, ar putea să ducă la acțiuni disciplinare, inclusiv concedierea, chiar dacă evenimentele se întâmplă în timpul liber”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Chirstina Lopez, mama unuia dintre foștii elevi ai lui Morfii, a declarat că nu îi vine să creadă ce s-a întâmplat.

”Știți voi, să fii catolic, înveți să ierți. Dar dacă ești gay, asta e. Dragostea e dragoste”, a mai spus Cynthia Cini, alt părinte.

Morfii va contesta în instanță concedierea.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu