O “poveste” incredibilă marca Poliţia Rutieră din Moldova

Surprinşi în situaţia în care o maşină a Poliţiei Rutiere din cadrul Comisariatului General de Poliţie din mun. Chişinău era parcată neregulamentar, într-o intersecţie din Centrul Capitalei, agenţii de circulaţie încearcă să ne convingă, prin toate metodele posibile, că acest lucru nu s-a întâmplat, relatează Autostrada.md.

Mai exact, la 17 ianuarie 2013, Alexander Minza publică pe pagina sa de Facebook o fotografie în care apare o maşină a DPR din cadrul CGP Chişinău, cu numere de înmatriculare MAI 1095, parcată la intersecţia stăzilor A. Puşkin şi Columna, fără a avea girofarul pus în funcţiune. Aceasta este preluată pe site-ul Publika.md.

A doua zi, pe 18 ianuarie 2013, Direcţia Poliţiei Rutiere a emis un comunicat de presă în care menţionează că s-a autosesizat pe marginea acestui caz şi că a derulat o anchetă internă.

Astăzi, Serviciul de Presă din cadrul CGP Chişinău anunţă că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că automobilul Poliției Rutiere cu numerele de înmatriculare MAI 1095 era parcat cu girofarul conectat în regim de clipire, iar inspectorii rutieri erau implicați la acordarea trecerii libere a unei coloane oficiale. Mai mult, aceştia spun că au şi imagini care demonstrează că girofarul era pornit.

La solicitarea noastră, Serviciul de Presă din cadrul CGP Chişinău ne-a expediat trei imagini în varianta originală, fapt care ne-a permis să observăm că fotografiile au fost făcute a doua zi, adică pe data de 18.01.2013 şi nu pe 17.01.2013.

Solicitat să comenteze, Serviciul de presă ne-a rugat să revenim cu un apel în câteva minute, pentru a consulta, între timp, conducerea DPR.

Răspunsul care a urmat este acesta: “Într-adevăr, fotografiile au fost făcute a doua zi şi asta pentru că, în cadrul anchetei interne, a foste nevoie de a demonstra cum funcţionează girofarul în regim de clipire”.

Odată ce acest răspuns nu a oferit prea multă claritate cazului, am solicitat să luăm legătura cu inspectorul care a condus ancheta, Constantin Ţurcanu. Acesta ne-a comunicat acelaşi lucru, precum că a fost un exerciţiu în cadrul anchetei. Întrebat de ce acest exerciţiu a fost efectuat anume în intersecţia stăzilor stăzilor A. Puşkin şi Columna, Ţurcanu a răspuns: “Era necesar  de demonstrat regimul de funcţionare al girofarului în clipire exact în acelaşi loc”.

Totodată, Ţurcanu ne spune că imaginile care au fost făcute arată că agenţii de circulaţie nu au încălcat Regulamentul Circulaţiei Rutiere şi aveau girofarul conectat în regim de clipire, şi dacă ne uităm la imaginile făcute de DPR din cadrul CGP Chişinău, observăm că de la o secundă la alta girofarul este conectat şi deconectat.

Din acest moment, telefonul şefei Serviciului de presă al DPR din cadrul CGP Chişinău a fost deconectat, iar Ţurcanu ne-a comunicat că nu poate vorbi cu noi. Astfel, nu am putut obţine toate pozele făcute de DPR, iar cele trei expediate anterior arată că sunt făcute într-un interval de timp de circa 20 de minute. Sau clipirea girofarelor are loc din 20 în 20 de minute?

Răspunsul la această întrebare nu am putut să-l aflăm.

Solicitat să comenteze situaţia, Alexander Minza dă asigurări că maşina Poliţiei Rutiere nu avea girofarul conencat, în caz contrar nu avea să facă pozele şi să le publice pe Facebook.

Acesta ne-a prezentat poze făcute la diferenţe de secunde şi în care, în toate, girofarul este deconectat!

„Eu m-am aflat în intersecţie circa două minute. Nu a fost pornit niciun girofar – altfel nu mă revoltam. Cred că Poliţia Rutieră, dacă vrea să fie respectată, ar trebui să înceapă de la ei – să se respecte pe ei înşişi. Automobiliştii îi vor urma exemplul”, a subliniat Alexander.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu