O poveste de succes. Cum a ajuns Cristina Iovu în lumea mare a sportului

Embed:

Cristina Iovu a obţinut pentru Moldova prima medalie olimpică la haltere din ultimii 20 de ani. Acest succes putea însă să nu se întâmple. Acum doi ani, Iovu a decis să abandoneze sportul de performanţă şi a fost cu greu convinsă de colegi să se întoarcă la antrenamente.

"Cum am înţeles eu din vorbele ei, puţin era obosită de antrenamente. Psihologic era obosită şi a vrut să se restabilească",a  declarat antrenorul Cristinei Iovu, Maxim Cojocaru.

"Poate că nu era destul susţinută de stat. Dar oricum, ea a revenit, deoarece îi place", a spus halterofila Natalia Prişcepa.

"Noi tot o telefonam: Hai Cristina, când te întorci? Trebuia să reluăm antrenamentele din nou. A trecut mult timp. Şi la un moment dat s-a decis şi a venit", a precizat Cojocaru.

Cristina Iovu a revenit totuşi în sport. Şi asta în condiţiile în care Moldova nu dispune de o sală modernă de haltere.

"Înainte se antrenau în subsol halterofilii. Acum puţini ne-au scos din subsol, iată şcoala aceasta. E o şcoală bună, dar şcoala este pentru copii. Pentru sportivi de performanţă ar fi necesar să fie o sală bună, specializată", a menţionat antrenorul lotului naţional, Gheorghe Guţu.

Chiar şi aşa, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate. În primăvara acestui an, Iovu a devenit campioană europeană, iar la Olimpiadă a obţinut cel mai bun rezultat al Moldovei în proba haltere din ultimii 20 de ani.

"La momentul dat, după Tudor Casapu, ea este unica care a luat medalie la Jocurile Olimpice la haltere. Şi la prima sa participare e un rezultat foarte bun. Este una dintre cele mai bune sportive la haltere", a declarat Maxim Cojocaru.

Pentru succesul de la Londra, Guvernul i-a promis Cristinei Iovu 80 de mii de euro şi un apartament cu două camere.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu