O poveste de succes. Cum a ajuns Anatolie Cîrîcu în lumea mare a sportului

Embed:

Unul dintre cei mai buni halterofili din Moldova, Anatolie Cîrîcu, va debuta astăzi la Jocurile Olimpice. Sportivul va concura la categoria de 94 de kilograme.

Anatolie Cîrîcu, în vârstă de 24 de ani, participă pentru prima dată la Olimpiadă. Halterofilul din Moldova a făcut primii paşi în sportul mare la vârsta de doar nouă ani.

"Când am venit prima dată la antrenament făceam aşezări cu greutăţi, la fel ca şi sportivii mai în vârstă decât mine. Aveam o putere ca şi ei. Atunci am înţeles că am talent. Eu pur şi simplu nu pot trăi fără acest gen de sport", a spus sportivul.

Anatolie Cîrîcu este discipolul Şcolii Specializate de rezerve olimpice de haltere din Cahul. El este singurul halterofil din lotul naţional, care se pregăteşte de toate competiţiile anume în sudul ţării.

"Nu deranjează acest fapt. Eu sunt adaptat la aceste condiţii şi merg înainte pe această cale", a menţionat Cîrîcu.

"Noi aici avem condiţii, iar la Molovata ele nu sunt. Acolo este doar sală de antrenament, nu este aer condiţionat şi nici personal medical. Nici centru de recuperare nu este, iar la Cahul le avem pe toate", a explicat Ivan Bratan, antrenorul lui Anatolie Cîrîcu.

Chiar dacă ridică halterele de la o vârstă fragedă, Anatolie Cîrîcu a cunoscut cel mai mare succes din carieră sa în acest an. Sportivul moldovean a devenit Campion European la categoria de 94 kilograme şi a fost desemnat cel mai bun halterofil al competiţiei.

Acum, Cîrîcu spune că cel mai mare vis al său urmează să-l împlinească: "Eu, ca şi orice sportiv, visez la aurul olimpic şi tind spre acesta. Am toate premisele pentru a obţine acest succes, pentru că mă antrenez foarte mult. Voi face tot posibilul pentru ca să ating acest obiectiv".

"Eu aşa sportivi încă nu am văzut. În Moldova nu mai sunt aşa persoane care să fie atât de dornici de a-şi atinge scopul. El acum progresează de la o competiţie la alta", a declarat antrenorul.

Anatolia Cîrîcu va debuta la Jocurile Olimpice, în această seară, de la ora 21.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu