O poveste de dragoste dintre un bucătar din Franța și o studentă din Republica Moldova a dat naştere unei AFACERI INEDITE

O poveste de dragoste dintre un bucătar din Franța și o studentă din Republica Moldova a dat naștere nu doar unui mariaj, ci și unei afaceri inedite. Cei doi au deschis o mică fabrică de caşcaval, în satul Horodişte, la 200 de kilometri nord de Chișinău. Francezul a inaugurat şi primul "bar a fromage", unde lângă un pahar de vin stă caşcavalul, fără conservanţi, făcut din laptele cumpărat doar de la localnici, potrivit tvr.ro.

Thierry Ernst s-a mutat în 2010 în Republica Moldova împreună cu soţia sa Tatiana. Francezul a fost cucerit de posibilităţile de dezvoltare a şi n-a stat mult pe gânduri. A pus rapid pe picioare o afacere inedită alături de soţie sa. În localul său, în stil franţuzesc, brânzeturile fine sunt servite cu vin dar şi alte preparate gătite de el.

Brânzeturile făcute după reţete tradiţionale franţuzeşti sunt expuse în vitrina barului. Thierry a învăţat colindând fabricile de profil din Franţa şi apoi a început să le prepare în minifabrica sa din Horodişte.

Thierry nu fabrică doar caşcaval ci şi felurite tipuri de dulceţuri. Coace şi pâine care aminteşte de gustul baghetelor din Franţa şi are în plan să deschidă şi o brutărie. Spune că în Republica Moldova sunt multe posibilităţi care nu sunt valorificate de localnici.

Pentru Tatiana, decizia de a se întoarce acasă în Republica Moldova, după ce a trăit zece ani în Franţa, a fost mai complicată. Şi-a întâlnit viitorul soţ în 1997, când era studentă. După timpul petrecut în Franţa a avut nevoie de timp să se readapteze acasă. Deschiderea unei afaceri de famillie a fost o adevărată provocare.

Din când au revenit în Republica Moldova, cei doi soţii au iniţiat mai multe proiecte sociale în Horodişte, finanţate inclusiv de statul francez.

loading...

Lasă un comentariu