O porţiune de doi kilometri din drumul care face legătura dintre satele Coşniţa şi Pârâta a fost iluminat

Embed:

Trafic mai sigur pe timp de noapte în satele Coşniţa şi Pârâta din raionul Dubăsari.

O porţiune de doi kilometri din drumul care face legătura dintre cele două localităţi a fost iluminat. Proiectul pentru instalarea sistemului modern a costat aproximativ 730 de mii de lei.

Localnicii susţin că drumul nu a fost iluminat niciodată, iar din această cauză deseori aveau loc accidente rutiere cu urmări grave.

„Mulțumim inițiatorilor pentru că este o porțiune periculoasă, vedeți transportul public și noi suntem locuitori nu departe de aici.”

"Pe traseul dat anterior au fost foarte multe accidente, inclusiv au fost și jertfe umane, din motiv că mergea pe jos acasă dintr-un sat în altul."

„Îi bine că a făcut, e și normal că e bine. Că era un întuneric că puteai să îți spargi capul.”

Lucrările de instalare a iluminatului au durat o lună, iar banii au fost alocaţi de Consiliul raionului Dubăsari și Primăria satului Coșnița.

„Este absolut important, ca noi să ridicăm nivelul de securitate în trafic. Noi vrem să facem condiții întradevăr bune și pentru sportivi și pentru locuitorii din sate care întradevăr merg unul la altul pe jos sau cu diferite unități de transport", a spus preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

”Eu mă bucur și sunt prezent datorită faptului că aceste porțiuni de drumuri au fost restabilite și reparate în anul 2018, în cadrul proiectului „Drumuri Bune pentru Moldova” și mă bucur că ele sunt iluminate”, a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

În satele Coşniţa şi Pârâta locuiesc aproximativ zece mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu