O porţiune a străzii Vasile Lupu din Capitală, inundată. Ce spun locuitorii din zonă (FOTO/VIDEO)

Embed:

Strada Vasile Lupu din Capitală s-a transformat într-un adevărat râu. Azi dimineaţă apa curgea continuu dintr-o gură de canalizare, iar șuvoaiele au ajuns până la strada Eugen Coca. Inundația a creat dificultăți în trafic şi le-a dat bătăi de cap muncitorilor de la Spaţii Verzi. Potrivit Apă Canal, inundația s-a produs din cauza spargerii unei conducte.

Cei de la Autosalubritate au solicitat sistarea aprovizionării cu apă a blocurilor din zonă.

"Noi nu știam unde să ne adresăm și am sunat pe măiestra noastră de la oficiul nr. 15 al Î.M. Servicii Social - Locative și i-am spus să sune și iată că sunt vreo cinci minute de când s-a oprit, cred că de la centrală au închis apa".

Locuitorii din apropiere spun că avariile la reţeaua de apă sunt destul de dese.

"Din anumite motive, nu știu din care, odată în săptămână au loc aceste scurgeri și nu avem apă. Cu copil e mai greu de mers și de aflat, dar cred că e din motiv că țevile în Chișinău sunt foarte rele".

"Nu este apă, avem copil mic și ne trebuie apă, avem de spălat".

"Desigur că mă deranjează, pentru că nu știm cine o să achite această apă scursă".

Responsabila serviciului de presă a S.A. "Apă Canal Chișinău", Nadejda Fotescu a declarat că, până la sfârșitul zilei, conducta va fi reparată, iar blocurile de locuințe vor reconectate la apă.

"Apa pe care ați văzut-o că se revarsă pe stradă nicidecum nu va reflectată în facturile consumatorilor. Această apă este catalogată drept cheltuieli tehnologice suportate de către furnizorii de apă. Mai mult, apa care se scurgea pe stradă este rezultatul pompării din conductă."

Problema a fost remediată în după-amiaza zilei de astăzi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu