O parcare a fost demolată forţat la indicaţia Primăriei, în sectorul Ciocana al Capitalei

Embed:

O parcare acoperită, cu peste 100 de locuri, a fost demolată forţat la indicaţia Primăriei, în sectorul Ciocana al Capitalei. Aceasta era în curtea unui bloc, iar contractul de arendare a spaţiului a expirat încă în 2015.

Din această cauză, la solicitarea locatarilor, agentul economic a fost somat să elibereze terenul, iar în loc urmează să fie amenajat un spaţiu verde şi un teren de joacă. 

Locurile de parcare erau pe un teren de 50 de ari, aflat în proprietatea municipalităţii. Autorităţile au refuzat să extindă contractul de arendă, din cauza plângerilor depuse de locatari. Prin urmare, termenul limită acordat pentru demolare a fost 6 iunie.

" Am luat decizia să demolăm parcarea respectivă, noi putem să le asigurăm oamenilor în acest loc o parcare gratuită, dacă ei asta vor, să nu fie contra plată cum este acum. Şi doi, toţi locuitorii de aici să decidă ce vor să vadă pe acest teren care, repet, este unul municipal",a spus RUSLAN CODREANU, primar interimar al Capitalei.

Directorul firmei care a luat terenul în arendă a făcut scandal la faţa locului. Deşi Primăria i-a prezentat toate actele, acesta a ameninţat că va ataca decizia în judecată.

" Vă rog să nu duceţi oamenii în eroare, contractul dumneavoastră a expirat în 2015, iar până acum el a fost prelungit tacit. Iar asta se face în anumite condiţii, trebuie să nu aibă părţile pretenţii una faţă de alta. Dacă noi nu am prelungit acest contract, trebuia să vă respectaţi obligaţiile contractuale şi să eliberaţi."

Locatarii sunt mulţumiţi de decizia autorităţilor. Oamenii spun că nu au unde să-şi scoată copiii la plimbare, pentru că întreaga curte a fost transformată în parcare cu plată.

"Stăm cu copii mici şi nu avem niciun loc unde să ieşim la joacă, mergem în alte curţi, dar de acolo ne alungă. Toţi locatarii vrem asta, acum sunt toţi pe la grădiniţă lucru, dar seara e ceva straşnic ce se face aici. "

"N-avem un teren de joacă pentru copii, mergem pe la vecini, ogrăzile străine. Vrem o zonă verde normală, mai sunt şi bătrâni, care tot nu au unde ieşi, nu este niciun copac aici, nicio umbră. "

"Nici în blocul de alături nu-i teren de joacă, nici la noi. Vrem să avem ca să putem beneficia toţi locatarii. Noi avem parcare, acolo vin şi se parchează din alte blocuri vecine. "

Terenul de joacă din curte va fi amenajat cu susţinerea financiară a Primăriei, care urmează să evalueze costurile. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu