O nouă utilitate pentru deşeuri. În Coasta de Fildeş, plasticul este topit şi transformat în cărămizi, folosite la reconstrucţia unei şcoli

Embed:
Locuitorii din Coasta de Fildeş au găsit o nouă utilitate pentru deşeurile din plastic, care reprezintă un pericol iminent pentru omenire. De la pungi şi genţi până la butelii, plasticul este topit şi transformat în cărămizi, folosite apoi la reconstrucţia unei şcoli distruse de o furtună. Proiectul este realizat cu sprijinul UNICEF.

"Aceste săli de clasă sunt rezistente, sigure, pot face faţă incendiilor şi inundaţiilor. Ele vor rezista mai mult timp decât cele tradiţionale", a spus reprezentantul UNICEF, Norman Muhwezy. 

Şcoala a fost distrusă în urma unor intemperii care s-au produs la începutul acestui an. De atunci, 114 copii nu mai au unde să-şi facă studiile.

"În luna februarie şi martie a fost vânt puternic însoţit de ploi abundente. Una dintre cele mai mari nenorociri este că şcoala s-a prăbuşit".

Şcoala reconstruită a fost pe placul elevilor.

"Nu am mai văzut niciodată o astfel de şcoală. Este ceva nou pentru mine".

Organizațiile pentru protecţia mediului au avertizat în repetate rânduri că există riscul ca până în 2050 în oceane să fie o cantitate de deşeuri din plastic mai mare decât de peşti. Cercetările arată că, anual, opt milioane de tone de reziduri de plastic sunt aruncate doar în oceane.

Lasă un comentariu