O nouă tragedie într-o mină din România. Un muncitor şi-a pierdut viaţa

Un miner de la Cariera Peșteana Nord, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a murit, luni, după ce a fost prins de banda care transporta cărbune, transmite Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, bărbatul de 49 de ani era angajat ca lăcătuș mecanic la Cariera Peșteana Nord.

"În timp ce făcea comutarea de circuitul steril pe cărbune a fost prins de bandă. Bărbatul mort la Peșteana Nord are 49 de ani, era lăcătuș mecanic, avea peste 29 de ani vechime în munca și are doi copii majori", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Inspectorii de muncă și polițiștii se află la fața locului pentru a stabili cum s-a întâmplat accidentul.

"Bărbatul de 49 ani, din comuna Urdari, aflat la serviciu, în timp ce își desfășura activitatea în apropierea unui utilaj minier, a fost lovit de un cablu metalic al utilajului. Bărbatul a fost rănit grav și nu a mai putut fi salvat", a precizat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Alți doi angajați ai Carierei Pinoasa, de asemenea, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, au fost fost răniți, sâmbătă, în urma exploziei unui panou electric, victimele, cu arsuri pe mâini şi față fiind transferate la spitale din București,

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu