O NOUĂ STRÂNGERE DE MÂNĂ. Trump şi Putin, unul lângă altul în poza de grup de la APEC

Embed:

Liderii celor 21 de state membre ale Cooperării Economice Asia-Pacific au ajuns în Vietnam, unde se desfăşoară summitul anual al organizaţiei.

La reuniune participă şi preşedinţii Statelor Unite şi Rusiei. Apropierea summitului a dus la un adevărat război al declaraţiilor. Kremlinul anunţase iniţial că Putin se va întâlni cu preşedintele american, Donald Trump, informaţie dezminţită de Casa Albă.

Şeful administraţiei de la Kremlin, Dmitri Peskov, a revenit cu un nou comunicat în care declara că se poartă în continuare negocieri pentru stabilirea unei reuniuni. Staff-ul preşedintelui american a precizat ulterior că Trump nu va avea o întâlnire bilaterală cu Putin din cauza agendei încărcate. În replică, Peskov a afirmat că Putin se va întâlni ''într-un fel sau altul'' cu Trump.

Şi a avut dreptate: cei doi au fost aşezaţi unul lângă altul la poza de grup de la APEC şi şi-au dat mâna. Relaţiile dintre Washington şi Moscova trec printr-o perioadă tensionată din 2014, de la anexarea ilegală a Crimeei de Rusia.

Occidentul a impus sancţiuni Rusiei, pe care le-a prelungit până în prezent, pe fondul implicării Moscovei în conflictul din estul Ucrainei. Pe de altă parte, liderul american şi apropiaţii săi sunt vizaţi de o anchetă legată de sprijinul primit din partea Rusiei în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu