O nouă staţie de aşteptare pe şoseaua Munceşti din Capitală. Elevii erau nevoiţi să facă drum lung pentru a merge la lecţii sau acasă

Embed:
O nouă staţie a fost anunţată, de curând, pe şoseaua Munceşti din Capitală. De acum încolo, cei peste 200 de copii care mergeau aproape un kilometru pe jos până la Gimnaziul 49, o vor face cu troleibuzul numărul 31, cu itinerarul Chişinău - Sângera.

"Ne duceam cu o staţie mai înainte, mergeam pe malul lacului, prin pădure şi când e glod e greu. Pentru maturi, noi ne mai descurcam cumva, dar pentru copii era o problemă", a menţionat Sofia Colibaverde, pedagog la Gimnaziul 49.

"Lumea toată se revoltă că avem gimnaziu, şcoala profesională aici, tineretul e pe aici şi se coboară că e mai comod", a spus un localnic.

Decizia de amenajare a staţiei în ambele direcţii de mers a fost examinată de către Direcţia Generală de Transport Public şi Căi de Comunicaţii.

"Dacă astăzi s-au instalat doar semnele de circulaţie conform regulamentului, cum se va stabili timpul va fi amenajat acostamentul cu buzunar de intrare a troleibuzului, va fi instalată staţia", a precizat Lilian Copaci, şef adjunct Direcţia Transport Public şi Căi de Comunicaţii.

Iniţiativa de a crea o staţie aparţine Valentinei Rotaru, candidat pentru funcţia de deputat, în circumscripţia numărul 23, din partea Partidului Democrat.

"Am scris pe numele primarului, am vorbit cu Direcţía Transport şi într-un timp foarte scurt a fost soluţionată această problemă. Angajaţii dar şi elevii gimnaziului erau nevoiţi să facă drum lung de la staţia anterioară, pentru a merge la lecţii sau acasă", a declarta Valentina Rotaru, candidat la funcţia de deputat, pe circumscripţia cu numărul 23.

Zilele acestea, va fi afişat noul orar de circulaţie a troleibuzului 31. În zonă locuiesc în jur de trei mii de persoane.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu