O nouă şedinţa de judecată în dosarul Şor a fost amânată

Embed:

O nouă amânare în dosarul "Şor". Şedinţa de judecată programată azi la Curtea de Apel Cahul a fost mutată în 25 iulie, pe motiv că un judecător din complet s-a îmbolnăvit. Tot azi, în cadrul şedinţei, procurorul urma să ceară mandat de arestare pe numele acestuia, pentru că Şor nu s-a prezentat la şedinţa anterioară şi nici nu a anunţat instanţa care ar fi motivele.

Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de procurorul Andrei Baeşu. Despre amânarea şedinţei de astăzi, procurorul Andrei Baeşu spune că a fost informat încă din 12 iulie. Avocatul lui Şor însă nu a răspuns la telefon.

Ilan Şor a fost condamnat în iunie 2017, la şapte ani şi şase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. El este acuzat de escrocherie și spălare de bani, în unul dintre dosarele ce vizează dispariția banilor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Din februarie anul trecut, dosarul acestuia a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. Marţi, procuratura anticorupţie a emis un comunicat în care a menţionat că deputatul a părăsit ilegal ţara fără să treacă de controlul vamal sau de cel de frontieră.

În acest caz procurorii au deschis un dosar privind trecerea ilegală a frontierei în perioada 14 – 17 iunie.

Infracţiunea se pedepseşte cu amendă de până la 37 de mii 500 de lei, până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.

Lasă un comentariu