O nouă sărbătoare profesională apare în Moldova. Cui este dedicată şi când va fi marcată

Lista zilelor comemorative, de sărbătoare și de odihnă va fi completată cu o nouă sărbătoare profesională - Ziua Concurenței. Un proiect de amendare a legislaţiei în acest sens a fost adoptat astăzi de către Parlament.

Iniţiativa aparţine unui grup de deputaţi şi are drept scop promovarea în societate a culturii concurențiale și protejării intereselor consumatorilor.

Proiectul ce prevede instituirea sărbătorii profesionale Ziua Concurenței a fost elaborat de Consiliul Concurenței şi va alinia Republica Moldova la bunele practici internaționale.

Ziua Concurenței va fi una lucrătoare şi va fi marcată anual la data de 30 iunie, ziua în care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței.

În majoritatea ţărilor Ziua Concurenţei este marcată la 5 decembrie. Această sărbătoare a fost introdusă în 2010 la inițiativa Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare pentru a marca cea de-a 30-cea aniversare a adoptării de către Adunarea Generală a ONU a Ansamblului de principii și reguli echitabile convenite la nivel multilateral pentru controlul practicilor comerciale restrictive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu