O nouă şansă la viaţă pentru două pisici după ce le-au fost implantate două "lăbuțe bionice"

Două pisici din Bulgaria cu membre amputate au primit recent șansa la o viață mai bună după ce le-au fost implantate "lăbuțe bionice" printr-o tehnică chirurgicală inovatoare efectuată în premieră în Europa continentală.

Pooh, o pisică negru cu alb a primit prin tehnica de implant două membre artificiale după ce și-a pierdut lăbuțele în urma unui accident de tren suferit când avea doar 1 an. Acum poate să meargă și să se joace ca orice pisică normală. Implanturile sunt personalizate și se fixează de picior similar modului în care crește prin piele copita ce acoperă terminațiile degetelor la copitate.

Cel de-al doilea motan, Steven, care și-a pierdut ambele membre din spate, a beneficiat deja de implantul unei prime proteze și urmează să treacă prin cea de-a doua intervenție.

"Pooh și Steven au supraviețuit pentru că nu au renunțat la soarta lor",  au o stare bună de sănătate și își caută un cămin

În 2010, o intervenție chirurgicală similară, în valoare de 50.000 de lire, a fost efectuată asupra lui Oscar, o pisică din Marea Britanie. Animalul a fost operat de dr. Noel Fitzpatrick din Surrey și a devenit prima pisică bionică din lume.

Intervenția chirurgicală a durat trei ore și i-au fost "sudate" în oasele fiecărui picior amputat proteze care au fost apoi acoperite cu hidroxiapatită pentru a încuraja celulele osoase să crească pe metal. În urma procedurii, pielea se dezvoltă ca o "umbrelă" la capătul protezei protejând astfel locul de "sudură" de eventuale infecții.

Exemplul din Bulgaria demonstrează că tehnica se poate aplica și în alte țări, aceasta putând deveni în timp mai accesibilă și oferind șansa la o viață mai bună pentru animalele cu membre amputate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu