O nouă rundă de privatizări. Întreprinderile care se numără printre bunurile scoase la licitație

Embed:

O nouă rundă de privatizări începe astăzi la Bursa de Valori. În total, la licitaţie au fost scoase pachetele de acțiuni deținute de stat în 23 de întreprinderi, iar în 9 dintre ele, pachetul depăşeşte 50 la sută din capitalul social.

Printre bunurile scoase la mezat se numără fabrica de băuturi alcoolice "Barza Albă" în care statul deţine o sută de procente de acţiuni. Preţul iniţial de vânzare al întreprinderii este de aproape 350 de milioane de lei.

Din vânzarea a 90 de procente din pachetul de acţiuni deţinut în cadrul societăţii "Tutun - CTC", statul vrea să obţină cel puţin 340 de milioane de lei. Şi întreprinderea "Floarea Carpet" se numără printre bunurile scoase la licitație. Cele 60 de procente de acţiuni ale statului au fost scoase în vânzare cu  aproape 54 de milioane de lei.

Aceasta este a doua rundă de licitaţii organizate în acest an, în urma căreia, statul speră să obţină un venit de peste 800 de milioane de lei.

În cadrul primei rundei de licitaţii, care a avut loc la începutul lunii aprilie, statul a obţinut 260 de milioane de lei din vânzare acțiunilor sale. Este vorba de  Centrul comercial "Unic", firma "Aeroport Catering" şi o întreprindere agricolă din Taraclia. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu