O nouă rundă de negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Ce spune Marian Lupu

Embed:

O nouă rundă de negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să aleagă noul Guvern este planificată pentru astăzi.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că în cadrul acestora sunt invitate toate partidele interesate de continuarea parcursului european al ţării. Lupu susţine că nu mai e timp de pierdut, iar liberal-democraţii ar trebui să anunţe dacă participă sau nu la aceste discuţii. 

"Ne vom aşeza la masa de negocieri, cu partidele proeuropene, cu partenerii proeuropeni. Da, în acel număr în care suntem astăzi, dar eu sunt absolut sigur că în această situaţie de mare confuzie şi de mare ipocrizie din partea PLDM se vor găsi mulţi deputaţi proeuropeni care se vor alinia la aceste negocieri", a declarat liderul democraţilor Marian Lupu.

Liderul democraţilor nu exclude faptul că deputaţii liberal-democraţi se vor alătura dialogului, înainte ca partidul să ia o decizie în acest sens.

Duminică, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a anunţat că o hotărâre în privinţa negocierilor pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare va fi luată, miercuri, la şedinţa Consiliului Naţional Politic.  

Prima şi ultima rundă de negocieri a avut loc vineri. La aceasta au participat democraţii, liberalii, deputaţii neafiliaţi din grupul Leancă, dar şi Lidia Lupu şi Petru Ştirbate. 

Prima rundă de negocieri pentru formarea noului Guvern, fără PLDM. Declaraţiile liderilor PPEM, PD şi PL

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu