O nouă REACŢIE din partea administraţiei de la Tiraspol faţă de incidentul de la aeroport. Ce face poliţia moldovenească

Embed:

Tiraspolul a reacţionat dur față de incidentul de luni de la aeroportul din Chişinău.

Administraţia separatistă ameninţă că va răspunde pe măsură, fără a preciza despre ce ar fi vorba. Asta după ce un grup de veterani i-a blocat calea liderului transnistrean Evgheni Şevciuk în sala VIP a aeroportului.

Serviciul de presă al aşa-zisei preşedinţii din stânga Nistrului a  difuzat o declaraţie în care menţionează că acţiunea de la aeroport ar fi fost pusă la cale de serviciile secrete moldoveneşti: "Serviciile Speciale ale Republicii Moldova au organizat o provocare. Veteranii au blocat intrarea în aeroport şi au avut un comportament agresiv. Partea transnistreană va examina acest incident şi va întreprinde măsuri de răspuns".

La rândul său, șeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, a declarat că toate circumstanțele incidentului vor fi stabilite în cadrul anchetei: "S-a expus că în maşina posibil să fie armament şi la fel persoanele care însoţea pe Şevciuk, posibil, au armament. Ei au arătat că nu deţin nici un fel de armament. Deja urmează în cazul acestei investigaţii să înaintăm propuneri, să dăm apreciere juridică".

Publika.md precizează că luni, bodyguarzii liderului de la Tiraspol au fost la un pas de a se lua la bătaie cu un grup de veterani ai războiului de la Nistru, care au blocat intrarea în sala VIP a aeroportului, pentru a nu-i permite liderului separatist să zboare la Moscova. În urma incidentului, Șevciuk a fost nevoit să folosească o intrare de serviciu.

Iniţial, din partea Tiraspolului la acest incident a reacţionat pe o reţea de socializare presupusul ministru de externe, Nina Ştanski.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu