O nouă punte peste Prut. Tinerii democraţi au semnat un protocol de colaborare

Embed:

Tinerii din Partidul Democrat din Moldova şi cei din Partidul Social Democrat din România au semnat, astăzi, un protocol de colaborare. Documentul prevede inclusiv activităţi comune la capitolul integrarea europeană a Republicii Moldova. 

Protocolul de colaborare a fost semnat de către preşedinţii preşedinţii celor două organizaţii de tineret.

"Este un protocol care înseamnă plus capitolului integrare europeană, care înseamnă plus la capitolul absorbţie de fonduri, care înseamnă instruire şi pregătire în acest sens", susţine preşedintele tineretului democrat din Moldova, Victor Zubco.

"E adevărat, ne dorim ca aceşti tineri să fie în primul rând informaţi, educaţi, să fie nişte profesionişti în parcursul lor profesional, pentru că, trebuie să recunoaştem, una dintre marile probleme la nivel european în ce priveşte această generaţie, prezintă lipsa locurilor de muncă", adaugă preşedintele tineretului social-democrat din România, MIhai Sturzu.

Reprezentanţii celor două organizaţii spun că vor contribui la promovarea valorilor europene în cele două ţări.

"România ne susţine foarte mult în parcursul nostru European", susţine o tânără.

"Noi am avut parteneriate, colaborări, seminarii, dezbateri cu colegii noştri în ultimii ani foarte des, numai că acum am oficializat practic acest parteneriat", spune altă tânără.

"Este foarte important ca această colaborare PD-PSD să fie una fructificată prin proiecte concrete, pentru că numai aşa putem să sprijinim vectorul pro-european", este de părere un băiat.

Protocolul de colaborare conţine şi un plan de acţiuni, care urmează a fi multiplicat la nivel de organizaţii teritoriale. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu