O nouă porţie de venin, descoperită în casa unui bărbat din Chişinău

Încă 1 105 de tuburi cu venin de viperă au fost depistate de Inspectoratul General de Poliţie în urma percheziției efectuate în casa unui bărbat. Suspectul a fost reţinut astăzi pentru 72 de ore.

Bărbatul este locuitor al capitalei, are 53 de ani și face parte din gruparea criminală specializată în comercializarea pe teritoriul Republicii Moldova a veninului liofilizat. 

Totul a pornit de la verificarea de către ofiţeri de investigaţie a Inspectoratului Național de Investigații a unei informaţiei, referitor la activitatea unui grup de persoane, care comercializează pe teritoriul Republicii Moldova venin liofilizat (cristalizat), extras de la diferite specii de viperă, de maximă concentraţie (substanţă organică, foarte toxică). Veninul era introdus în Republica Moldova pe cale de contrabandă.

Substanţa toxică (veninul) urma să fie comercializată la preţ de 400 de euro pentru un gram, diferenţă considerabilă în raport cu preţul pe piaţa internaţională, care variază între 800 şi 2 000 de euro pentru un gram (în dependenţă de puritate şi concentraţie proteică).

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației, persoanele culpabile de săvârșirea „Contrabandei”, riscă privațiune de libertate de până la 10 ani.

Publika.md aminteşte că acum două zile, oamenii legii au confiscat de la o grupare criminală peste 8 000 de tuburi cu venin de viperă

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu