O nouă performanță în sportul moldovenesc. Judocanul Eugen Matveiciuc a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale din Chile

Embed:

Performanţă importantă pentru sportul moldovenesc! Judocanul Eugen Matveiciuc a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale din Chile, rezervate cadeţilor.

În marea finală a competiţiei în categoria de greutate de până la 81 de kilograme sportivul nostru a dispus de argentinianul Agustin Jil.

În drumul său spre finală Matveiciuc, în vârstă de 16 ani, a învins succesiv adversari din Brazilia, Armenia, Canada şi Tadjikistan.

"M-am concentrat la maximum. Am depus toate eforturile şi sunt foarte bucuros că am obţinut acest rezultat. MUSCA Cea mai dificilă luptă a fost cea pentru calificarea în finală împortiva unui sportiv din Tadjikistan. MUSCA Pur şi simplu el este un adversar puternic, are calităţi bune",  a spus Eugen Matveiciuc.

Acest an a fost unul foarte prolific pentru Eugen Matveiciuc. Tânărul nostru judocan a mai câştigat anterior o medalie de aur şi trei bronz în turnee de Cupa Europei, precum şi una de bronz la Campionatele Europene. În urmă cu două săptămâni el a devenit de asemeni medaliat cu bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfășurat în orașul Gyor din Ungaria.

Ceilalţi doi judocani moldoveni care au participat la Campionatele Mondiale de la Santiago de Chile au avut evoluţii mai modeste.

Adil Osmanov a fost învins în şaisprezecimile de finală, iar Petru Pelivan şi-a încheiat evoluţia în optimi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »