O nouă neînţelegere între membrii Alianţei Kozak: Frecvenţa naţională Canal 2 a devenit mărul discordiei

Embed:
O nouă neînţelegere între membrii Alianţei Kozak. Frecvenţa naţională a postului de televiziune Canal 2 a devenit mărul discordiei între socialişti şi cei din blocul ACUM. În timp ce premierul Maia Sandu şi alţi aleşi ai poporului din partea blocului ACUM vor ca frecvenţa să ajungă la TVR, socialiştii sunt de altă părere și insistă pe ideea desfășurării unui concurs public.

În cadrul unei conferinţe de presă, Maia Sandu a reiterat poziţia sa.

"Întrebare: În opinia dumneavoastră, ce ar trebui să se întâmple cu frecvenţa Canal 2? Cine trebuie să ia o decizie finală? -Maia Sandu: Această frecvenţă trebuie să se întoarcă la TVR. Evident, decizia finală aparţine Consiliului Audiovizualului, dar Guvernul pe care-l conduc va insista ca această ilegalitate să fie corectată", a spus premierul, Maia Sandu. 

Premierul a evitat să critice poziția partenerilor săi de coaliție, chiar dacă nu este de acord cu ei.

"Întrebare: Socialiştii spun totuşi că trebuie să fie organizat concurs.... -Sandu: Tocmai v-am spus care este poziţia acestui Guvern", a spus premierul, Maia Sandu. 

De cealaltă parte, deputaţii socialişti Grigore Novac şi Bogdan Ţîrdea au o altă părere.

"Cred că ar trebui cumva să fie un concurs transparent, eventual dacă mai sunt şi alte posturi care pot pretinde, adică să aibă drepturi egale ca şi TVR-ul", a spus deputatul PSRM, Grigore Novac. 

"Cine sunt concursanţii pentru această frecvenţă. Trebuie de organizat un concurs. Mie îmi pare că ar fi firesc", a spus deputatul PSRM, Bogdam Ţîrdea.

În urma mai multor presiuni din partea instituţiilor statului, postul de televiziune Canal 2 a decis să renunţe la frecvenţa naţională şi a recomandat instituţiilor responsabile să o atribuie Societăţii Române de Televiziune. Renunţarea la licenţa de emisie terestră nu va afecta grila de emisie şi conţinutul programelor Canal 2. Ştirile şi emisiunile vor putea fi urmărite în continuare prin intermediul operatorilor de cablu din toată ţara.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu