O nouă LOVITURĂ pentru grupul Volkswagen! Sunt AFECTATE circa 100 de milioane de maşini

Un grup de cercetători au descoperit că 100 de milioane de mașini ale Grupului Volkswagen, produse din 1995 și până în prezent, au chei care pot fi ușor copiate de hoți, scrie Automarket.ro.

După ce au ieșit destul de șifonați din scandalul Dieselgate, iar socotelile cu clienții păcăliți nici măcar nu s-au încheiat, cei de la Volkswagen se pregătesc de o nouă lovitură.

Universitatea din Birmingham a anunțat că a descoperit o scăpare gravă de securitate la majoritatea cheilor folosite de mașinile Grupului Volkswagen. Această scăpare face ca mașinile să fie extrem de vulnerabile spargerilor. Cu un simplu dispozitiv construit acasă, care ar costa doar 40 de dolari, hackerii ar putea crea o copie a cheii și ar putea avea acces în mașină.

Potrivit primelor estimări, aproximativ 100 de milioane de mașini sunt afectate de această problemă, primele exemplare datând încă din 1995.

Cercetătorii au reușit să acceseze o cheie criptografică folosită de zeci de milioane de mașini ale grupului VAG. Una din cele doar patru chei criptografice. Și au reușit să facă asta cu ajutorul unui aparat construit artizanal, fără prea mari eforturi. Accesul în vehicul se poate obține doar dacă dispozitivul este la o distanță de 90 de metri de mașina.

Așa cum spuneam și mai sus, mașinile afectate datează încă din anul 1995 și ajung până în zilele noastre, cel mai recent exemplu fiind modelul Audi Q3.

Din fericire, cercetătorii afirmă că modelele dezvoltate pe noua platformă MQB sunt ferite de această vulnerabilitate, ceea ce înseamnă că modele noi ca Volkswagen Tiguan, Passat, Golf, Skoda Octavia și Superb, Seat Ateca și Leon, Audi 3, Q2 și TT sunt în siguranță.

Cercetătorii Universității din Birmingham au declarat că nici alți constructori nu excelează la capitolul măsuri de securitate. Milioane de mașini de la Nissan, Mitsubishi, Chevrolet și Ford pot fi de asemenea vulnerabile. Hackerii pot învăța foarte ușor codurile emise de telecomandă atunci când proprietarul închide sau deschide mașina. Cu aceste coduri, hoții pot accesa mașina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu