O nouă explozie în Sri Lanka la patru zile după atentatele din ziua de Paște

Embed:

O nouă explozie s-a produs într-un oraș din Sri Lanka, situat în apropiere de capitala Colombo. Explozia vine la patru zile după atentatele sângeroase din ziua de Paște. 

Explozia a fost auzită joi în localitatea Pugoda, aflată la 40 de kilometri de capitala statului Sri Lanka. Și a fost confirmată de autoritățile locale care au transmis că se investighează, scrie Reuters. Noua explozie apare după ce autoritățile din Sri Lanka au anunțat, miercuri, că au procedat la o explozie controlată a unui scuter suspect parcat în apropiere de popularul cinematograf Savoy din capitala ţării, Colombo. 

Totodată, autoritățile au transmis că potrivit unui nou bilanț, numărul morţilor a ajuns la 359, după ce mulţi dintre răniţi au decedat. Alţi peste 400 de răniţi se află în continuare în spital, dintre care unii în stare critică. Pe 21 aprilie, mai multe hoteluri și biserici din Colombo a au fost ținta unor atacuri teroriste revendicate de Statul Islamic.

Gruparea teroristă a publicat o fotografie, dar și o înregistrare pentru a-i arăta pe cei șapte atacatori implicați în atentate. Sri Lanka a ţinut marţi dimineaţă trei minute de reculegere în memoria celor care și-au pierdut viața în ziua în care catolicii celebrau Paștele. Printre victime, ministerul de Externe srilankez a indicat 34 de cetățeni străini. 

La câteva ore de la atacurile sângeroase, autoritățile au găsit și o bombă artizanală pe aeroportul Bandaranaike International, cunoscut și sub numele de Aeroportul Katunayake sau Colombo International. Dispozitivul a fost dezamorsat, potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene din Sri Lanka. Poliția a transmis că noapte trecută alte 18 persoane au fost arestate în legătură cu atacurile sângeroase, sporind la 60 numărul total al celor reținuți, scrie libertatea.ro

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu