O nouă etapă de cooperare moldo-germană în combaterea criminalității transfrontaliere

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, l-a primit astăzi pe Vicepreședintele Biroului Federal de Investigații Criminale (BKA) al Republicii Federale Germania, Michael Kretschmer. Vizita s-a desfăşurat la solicitarea delegației germane şi a avut ca obiectiv consolidarea dialogului existent la o nouă etapă de cooperare.

Per general, discuţiile s-au axat pe posibilităţile de diversificare a relaţiei bilaterale, respectiv pe perspectivele de conlucrare moldo-germană în domeniul de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere.

Cu această ocazie, interlocutorii au opinat asupra dezvoltării cooperării prin identificarea de domenii de interes comun. Astfel, cei doi oficiali au convenit ca pe viitor Poliția de Frontieră să beneficieze de suportul necesar în consolidarea capacităţilor efectivului din subdiviziunile specializate privind contracararea tuturor formelor de criminalitate transfrontalieră.

La finalul întrevederii, dl Fredolin Lecari a mulţumit dlui Michael Kretschmer pentru deschiderea spre fortificarea relaţiilor de colaborare pe diferite segmente de activitate, prin oferirea posibilității de preluare a celor mai bune practici de la experţii germani.

Delegația Biroului Federal de Investigații Criminale și-a continuat vizita la Ministrul Afacerilor Interne, unde, de comun cu E.S Ambasadorul Germaniei, Julia Monar, au avut o întrevedere cu ministrul Alexandru Jizdan.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu