O nouă eră imperială începe în Japonia. Prinţul Naruhito a fost încoronat

Embed:

Japonia are un nou împărat. Prinţul Naruhito a primit însemnele imperiale - o oglindă, o sabie și o piatră prețioasă, ca urmare a abdicării tatălui său, împăratul Akihito. Ceremonia simbolică a fost organizată astăzi dimineaţă la Palatul imperial.

În primul său discurs în calitate de monarh, Naruhito şi-a exprimat respectul faţă de tatăl său, care a primit titulatura de "împărat emerit".

"Aș dori să-mi exprim respectul și aprecierea faţă de comportamentul manifestat de Majestatea Sa, Împăratul Emerit, ca simbol al statului și al unității poporului Japoniei."

Ulterior, premierul nipon, Shinzo Abe, s-a adresat cuplului imperial, accentuând faptul că odată cu urcarea pe tron a noului împărat, în Japonia a început o nouă eră.

"Suntem determinaţi să creăm o epocă în care Japonia să aibă un viitor luminos, pașnic, plin de speranță și de care să ne putem mândri și unde oamenii să cultive cultura în armonie."

Noua eră imperială se numeşte "Reiwa", ceea ce înseamnă comuniunea spirituală a japonezilor pentru a dezvolta cultura ţării.

În Japonia modernă, numele erelor se referă la domnia unui împărat şi este de mare interes public, întrucât este utilizat pe larg în calendare, ziare, documente oficiale şi diferite acte, inclusiv permise de conducere. Împăratul Akihito, în vârstă de 85 de ani, a abdicat după mai bine de 30 de ani.

Este pentru prima dată în ultimii 200 de ani când în Japonia este cedat tronul.

O lege din 1947 nu permitea abdicarea, dar pentru ca împăratul Akihito să poată face asta, guvernul japonez a aprobat un proiect de lege.

Totuşi, Naruhito va fi încoronat oficial în data de 22 octombrie, în cadrul unui eveniment la care vor participa 2500 de persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu