O nouă ediţie a expoziţiei naţionale Fabricat în Moldova: Producătorii din întreaga ţară au venit cu tot ce au mai bun (FOTOREPORT)

Sute de producători din întreaga ţară au venit cu tot ce au mai bun la Expoziţia Naţională Fabricat în Moldova, care s-a deschis astăzi în Capitală. Ca de fiecare dată, cumpărătorii au putut gusta şi cumpăra produse alimentare. Alţii şi-au achiziţionat haine şi mobilă. Pe standurile agenţilor economici au putut fi observate şi câteva produse mai deosebite, cum ar fi mierea de muştar sau câteva feluri exotice de caşcaval.

Expoziţia Fabricat în Moldova se desfăşoară în trei pavilioane ale unui centru expoziţional din Capitală. Cea mai aglomerată însă a fost hala cu produse alimentare. Un stand cu mezeluri preparate în stil tradiţional, de o companie din satul Ratuş, Criuleni, a fost printre cele mai solicitate.

„Se lucrează cu ingrediente şi produse naturale, cu porci de casă, animale de casă”, a spus managerul unei companii producătoare de mezeluri, Anton Tataroi.

Şi pentru ca timpul petrecut în rând să nu fie o corvoadă, atmosfera a fost degajată de membrii ansamblul Sălcioară din satul Boscana, raionul Criuleni, scrie canal2.md

Un alt stand, alte bunătăţi, de astă dată, brânzeturi.

– Avem cu condimente, piper, usturoi.
– Ce este cel mai întrebat?
– Sincer, la noi se cumpără toată producţia. Dar în deosebi sulugunea, adâgheischi, a comentat producătorul autohton din raionul Cahul, Lidia Munteniţă.

Iar un producător din Anenii Noi a venit cu miere de tei, salvie, floarea-soarelui şi din flori muştar.

„Este bună pentru întărirea imunitaţii, în perioada rece a anului este recomandată pentru a ameliora problemele respiratorii”, a menţionat managerul unei companii de producere a mierii, Veaceslav Bovari.

Meşterul Vasile Gonciari a surprins vizitatorii cu o vază gigantă la care a lucrat mai bine de o lună.

„Împreună când vin familiile, dacă soţiile aleg oale pentru sarmale, o fructieră, o salatieră, atunci bărbaţii se opresc deodată la vasele pentru ţuică, ulcior pentru vin”, a povestit olarul din satul Hogineşti, Vasile Gonciari.

Într-un alt pavilion au fost expuse haine şi mobilă. Unele articole s-au vândut cu o reducere de 50 la sută, spre bucuria cumpărătorilor.

„Am luat ceai, biscuiţi, vitamine din mere uscate, toate sunt produse autohtone. Asta ne bucură”.

La ediţia din acest an au participat cu 450 de producători autohtoni, cu 50 mai mulţi decât în 2018. Expoziţia va fi deschisă până în data de 3 februarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu